vineri, 20 septembrie 2013

Este uleiul de argan un elixir?

Ce este uleiul de argan si de unde provine el?
Uleiul de argan este un ulei vegetal axtras din fructul arborelui de argan. Arborele de argan creste in salbaticie, intr-un sol semi arid, iar radacinile sale protejeaza impotriva eroziunii solului.
Primele exemplare ale arborelui de argan au fost intalnite in maroc. In zilele noastre acesta este introdus in randul plantelor pe cale de disparitie si este protejat prin lege.
Astazi il intalnim peste tot, in produse pentru ingrijirea parului, in lotiuni pentru corp si in creme pentru fata.
Acesta are proprietati foarte mari de hidratare si vindecare de aceea il putem numi foarte usor un elixir al frumusetii si al sanatatii noastre.
Uleiul de argan are o multitudine de efecte minunate asupra pielii si parului. El contine vitamina E, vitamina F, Fenoli, Steroli si multe alte substante naturale benefice organismului.
Acesta este unul dintre cele mai rare si mai scumpe uleiuri din lume. Contine numeroase vitamine, lucru ce nu poate fi decat un beneficiu adus organismului prin consumarea sau folosirea lui. Acesta protejeaza pielea, o hraneste si o protejeaza impotriva daunelor produse de catre mediu si lupta impotriva ridurilor si a imbatranirii premature.
Uleiul de argan are proprietati atat antiinflamatoare, cat si antibacteriene, de asemenea este capabil sa ajute in vindecarea si repararea cicatricilor.
Uleiul de argan este format din 80% acizi grasi nesaturati care sunt extreme de rezistenti la oxidare si contine un grup de compusi pe numele lor sterolins, care imbunatatesc metabolismul pielii si reduc inflamatia. Acesta nu aduce beneficii uimitoare doar pentru piele, par sau unghii, ci prin consumul acestuia aduce o multime de beneficii nutritionale.
Prin consumul acestuia poti ajuta la reducerea colesterolului, creste circulatia sangelui, consolideaza sistemul imunitar si poate ajuta la digestie.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu