marți, 17 septembrie 2013

Sfecla rosie lupta cu cancerul

Sfecla rosie poate fi gasita pe piata pe tot parcursul anului. Este nu numai foarte utila pentru o dieta (contine doar 44 de calorii), dar este, de asemenea este delicioasa atunci cand este gatita picant.

Radacinile sale contin în medie 88% apa, 1,2% proteine, 9,3% glucide, saruri minerale 0,9% (potasiu, calciu, fosfor, fier, iod sulf,), cantitati mici de vitamina C, caroten, vitaminele B1 ” , B2 si B12. Datorita prezentei de saruri de potasiu, fosfor,sulf, magneziu si accelereaza procesele de metabolism în organism. Deoarece clorofila pe care o contine, este un ingredient integrant din meniul de cei care sufera de anemie.

Paradoxal este faptul ca sfecla rosie de zahar este utila chiar si pentru consumul de catre diabetici. Ea ajuta la asimilarea de nutrienti si accelereaza eliminarea toxinelor.

Vitaminele continute în pulpa de sfecla ajuta la digestie si absorbtia de proteine, creste activitatea vitala a ficatului. rin urmare, boli cronice,constipatie, indigestie.
Sucul de morcovi si ridichi ajuta la anemie, imbunatateste metabolismul si intareste organismul. Daca e amestecat cu miere de albine este folosit pentru hipertensiune arteriala si ca un emolient.

Continutul relativ ridicat de iod si magneziu face hrana adecvata pentru pacientii adulti cu ateroscleroza.Sfecla ajuta picioarele umflate.
Cele mai uimitor este efectul asupra cancerului. Exista cazuri de cancer de piele, în care impunerea de cutii de suc de sfecla de mai multe ori pe zi a dus la disparitia completa a tumorilor maligne.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu