joi, 12 septembrie 2013

Dovezi ale vietii extraterestre?

Oamenii de stiinta britanici sustin ca au gasit dovezi ale vietii extraterestre, dupa ce au trimis un balon la marginea atmosferei. Ei au capturat, la intoarcerea balonului, mici organisme care provin din spatiu.

Grupul de oameni de stiinta de la Universitatea din Sheffield, condus de profesorul Chandra Wickramasinghe, sustine ca "semintele vietii" au fost transportate intre planete cu ajutorul meteoritilor, potrivit Daily Mail.

Cercetatorii au trimis in stratosfera un balon, iar cand acesta a ajuns la sol, oamenii de stiinta au descoperit alge microscopice subacvatice, considerate forme de viata extraterestra.

Colonie de mici bacterii si organisme individuale neobisnuite

"Entitatile biologice de aceasta natura nu au fost descoperite anterior in stratosfera. Acestea variaza de la o colonie de mici bacterii pana la doua organisme individuale neobisnuite", a spus profesorul Wickramasinghe.

"Entitatile biologice gasite sunt particule de dimensiuni si mase relativ mari. Prin intelegerea noastra actuala a mijloacelor prin care astfel de particule pot fi transferate de pe Pamant in stratosfera, ele nu ar putea sa faca o astfel de calatorie in lipsa unei eruptii vulcanice violente care sa fi aparut in ziua prelevarii esantioanelor.

Teoria panspermiei

Daca nu exista niciun mecanism prin care aceste entitati ar putea fi ridicate de pe Pamant pana in stratosfera, atunci ele au venit de deasupra stratosferei si au cazut spre Pamant", a explicat cercetatorul.

Matematicianul, astronomul si astrobiologul britanic, originar din Sri Lanka, este unul dintre cei mai importanti sustinatori ai teoriei panspermiei, care sustine ca formele de viata au aparut in Univers prin intermediul meteoritilor, asteroizilor si cometelor.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu