vineri, 13 septembrie 2013

Pepenele galben ce beneficii are pentru sanatate

Pepenele galben este un adevărat izvor de sănătate şi frumuseţe datorită proprietăţilor ce le conţine acest fruct. Este o sursă majoră de vitamina A sub formă de beta-caroten care este benefică asupra vederii, pentru o piele sănătoasă, pentru protecţia mucoaselor şi în prevenirea diverselor tipuri de cancer.
Pepenele galben are de 4 ori mai multă vitamina C decât pepenele roşu. Oferă protecţie organismului împotriva leziunilor provocate de radicalii liberi şi are un rol important în menţinerea sănătăţii sistemului imunitar.
Consumul de pepene galben ajută la fluidizarea circulaţiei sangvine datorită conţinutului de adenosină, un anticoagulant care împiedică formarea de chiaguri pe vasele de sânge ce provoacă boli de inimă sau chiar atac de cord.
Este foarte bun pentru cei cu probleme digestive. Mineralele pe care le conţine ajută în cazul hiperacidităţii.
Pepenele galben este benefic pentru sănătatea pielii. Colagenul ce se află în conţinutul lui ajută foarte mult în cazul arsurilor solare. Aşadar consumaţi pepene galben după o zi de plajă.
Datorită conţinutului semnificativ de potasiu, vitamina B3, vitamina B6 şi fibre, fac din pepenele galben un producător natural de energie şi ajută la stabilizarea nivelului de zahăr din sânge.
De asemenea, pepenele galben este foarte bun în curele de slăbire deoarece 100 g de fruct conţin 90% apă si 48 de calorii. Consumându-l, îţi dă senzaţia de saţietate şi-ţi diminuează pofta de mâncare, te revitalizează şi te energizează pe parcursul întregii zile.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu