marți, 17 septembrie 2013

Ce alimente trebuie consumate impotriva imbatranirii

Vine iarna si organismul nostru trebuie sa aiba multe vitamine si proteine, dar sunt niste alimente care sunt bune impotriva imbatranirii, care sunt acestea? Iata care sunt alimentele care nu trebuie sa-ti lipseasca de pe masa daca vrei sa incetinesti cat de mult posibil procesul imbatranirii
Avocado
Avocado este un fruct bogat in grasimi mononesaturate, care ajuta la reducerea colesterolului rau din corp si previne blocarea arterelor. In plus, are si vitamina E, un antioxidant care face pielea mai catifelata, hidratand-o.
Pune cateva felii de avocado in salata si alte feluri de mancare.
Fructele de padure
Fructele de padure, in special afinele si coacazele, inchise la culoare, sunt o sursa bogata de antioxidanti. Acestia protejeaza corpul de radicalii liberi si ajuta celulele sa traiasca mai mult si sa se refaca.
Fructele sunt si o sursa excelenta de vitamina C, care ajuta sistemul imunitar.
Legumele din familia cruciferelor
Broccoli, conopida, varza si alte legume din familia cruciferelor ajuta la eliminarea toxinelor. Este bine, insa, sa le gatesti cat mai putin, pentru a nu le distruge enzimele benefice.
Nucile
Nucile sunt bogate in vitamine, minerale si antioxidanti. In plus, ajuta la scaderea colesterolului si la buna functionare a aparatului digestiv, prevenind cancerul.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu