marți, 17 septembrie 2013

Cum ne vindeca lipitorile?

Hirudoterapia e contraindicată dacă urmezi tratament cu anticoagulante.
Metoda de tratament cu Hirrudo medicinalis (lipitoarea comună) se numeşte hirudoterapie. Utilizarea lipitorilor în scop curativ este cunoscută încă din antichitate, alături de alte practici terapeutice, cum ar fi “terapeutica prin coarne”, adică aplicarea de ventuze şi diverse tehnici de sângerare.
“Saliva de lipitoare este «medicamenul miraculos» al acestei vieţuitoare mici care parazitează mamiferele cu sânge cald. Aceasta conţine peste 100 de principii bioactive, dintre care cele mai importante sunt hirudina (cu efect anticoagulant), anestezina, antibioticele şi hialuronidaza
Nu ai de ce să te temi
Lasă spaima deoparte şi încearcă şi tu această metodă de tratament. Deşi pare înfricoşător, disconfortul resimţit în timpul şedinţei de tratament este minim. Iată cam despre ce e vorba: după o examinare prealabilă, terapeutul stabileşte numărul lipitorilor şi punctele în care urmează să fie aplicate acestea. Plasarea lipitorii nu este dureroasă, vei resimţi cel mult senzaţia unei înţepături de ţânţar. Astfel, pe toată perioada de timp cât aceasta va sta ataşată, datorită substanţei anestezice pe care lipitoarea o emite în timp ce acţionează, amorţind zona respectivă, nu vei avea niciun fel de disconfort. Mai mult, înţepătura microscopică rămasă pe piele se vindecă extrem de repede.
De asemenea, reacţii adverse deosebite nu au fost observate, cu excepţia posibilităţii apariţiei unei reacţii alergice, de cele mai multe ori trecătoare. Procedeul este inofensiv şi extrem de benefic pentru organism.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu